Pogledajte noćne fotografije mosta Hercegovina nekoliko sati prije svečanog otvorenja

7
Radiosarajevo.ba

Poddionica autoputa Počitelj-Zvirovići, na Koridoru VC, bit će svečano otvorena večeras u srijedu, 4. septembra, u 19 sati ispred tunela Hercegovina, ali će u promet biti puštena dan kasnije.

Svečanosti otvorenja poddionice Počitelj – Zvirovići i mosta Hercegovina prisustvovat će brojni predstavnici privrednog, političkog i javnog života, kako Bosne i Hercegovine tako i Republike Hrvatske, kao i međunarodni zvaničnici.

U sklopu svečane ceremonije otvorenja prisutnima će se obratiti Denis Lasić, direktor JP Autocesta FBiH, Nermin Nikšić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine, Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske i Borjana Krišto, predsjedavajuća Vijeća ministara BiH.

OSO KCUS-a traži smjenu Privremenog odbora: 'Sa političkih polja bitka se prenosi na bolnicu'

“Na ovoj dionici je i grandiozni most Hercegovina, dug 980 metara sa stubovima visine i do 98 metara, što ga čini jednim od najvećih mostova u ovom dijelu Evrope.

Vlada Federacije BiH će i u narednim mjesecima nastaviti sa izgradnjom infrastrukture, a nove kilometre autoputa otvaramo uskoro”, napisao je Nikšić.

/ Anketa

Smatrate li da je Neum zakinut, jer Koridor 5c ide prema Pločama?

Most Hercegovina dio je autoceste na pan-europskom koridoru Vc koji prolazi kroz BiH, teje sastavni i najznačajniji objekt na poddionici Počitelj – Zvirovići.

Dužina poddionice iznosi 11,07 km i podijeljena je na dva LOT-a.

Oglasio se Nermin Nikšić uoči otvaranja mosta u Počitelju

U povodu svečanog otvorenja most je u utorak uvečer, 3. septembra, bio osvijetljen pametnom rasvjetom.

Pogledajte kako to izgleda na fotografijama koje su objavile Autoceste FBiH na Facebooku:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak