Pogledajte kakvo vrijeme nas očekuje narednih dana: Pred nama je nestabilna sedmica puna promjena

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kakvo vrijeme nas očekuje narednih dana: Pred nama je nestabilna sedmica puna promjena

BHMeteo je u četvrtak, 5. septembra, objavio vremensku prognozu za narednih sedam dana

Započinjemo polako period nestabilnog vremena uz povremenu pojavu padavina i popuštanje vrućina koje su obilježile početak septembra.

U četvrtak od prijepodnevnih sati će sa zapada dolaziti do postepenog naoblačenja u cijeloj zemlji. Uz pretežno oblačno vrijeme tokom dana u većem dijelu zemlje je moguće da bude prolazno malo kiše ili lokalno pljuskova sa grmljavinom.

Koliko košta život: Teška stvarnost onkoloških pacijenata bez pristupa citostaticima

Više padavina u večernjim satima četvrtka i u noći na petak na zapadu i jugu zemlje uz lokalno jače pljuskove sa grmljavinom koji bi donosili veće količine kiše za kratko vrijeme, a lokalno i nevrijeme.

U petak se očekuje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme širom zemlje uz lokalno kišu i pljuskove sa grmljavinom. Lokalno moguće nevrijeme uz veće količine kiše za kratko vrijeme, led i jak vjetar.

Poznati meteorolog najavio velike promjene vremena u septembru: Pogledajte njegovu prognozu

Krajem dana i u večernjim satima postepeno smirivanje vremena i smanjenje oblačnosti sa zapada.

U subotu se očekuje uglavnom pretežno sunčano vrijeme, ujutro lokalno po kotlinama i uz riječne tokove moguća magla ili niska oblačnost. Tokom dana uz dnevni razvoj oblačnosti rijetko može biti prolazno malo kiše.

U nedjelju će nakon većinom sunčanog jutra i prijepodneva, kasnije u nastavku dana postepen porast oblačnosti sa zapada. Naoblačenje će od večernjih sati nedjelje, a glavninom tokom ponedjeljka(09.09.) donijeti kišu i pljuskove sa grmljavinom širom zemlje.

Obilnije padavine tokom ponedjeljka na jugu i zapadu zemlje.

Sve do utorka ostajemo pod uticajem iznadprosječno toplog vremena koje će nam i dalje donositi temperature većinom oko ili koji stepen iznad 30 °C.

Od sredine sljedeće sedmice, a posebno prema njenom kraju, očekuje nas prema trenutnim prognozama konkretniji pad temperature uz nestabilno vrijeme.

[facebook]https://www.facebook.com/photo/?fbid=1057868655697133&set=a.623619899122013[/facebook]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak