Pogledajte kako je Dodik pozvao europarlamentarce na proslavu neustavnog dana RS

11
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako je Dodik pozvao europarlamentarce na proslavu neustavnog dana RS

"Kako je Dodik iskoristio poziciju člana Predsjedništva i u ime države Bosne i Hercegovine pozvao francuske europarlamentarce na obilježavanje neustavnog dana RS, ali i moli za pomoć oko novih dešavanja u BiH i Balkanu. Međutim, jako interesantna činjenica je što je i sam svjestan svojih kapaciteta i RS, kada je stavio državni logo iznad svog imena."

Napisao je ovo danas na Facebooku Nihad Čolpa, zastupnik u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine, objavivši i faksimil spomenutog poziva.

Iznad Dodikove porukice - grb države, ali i ime Bosne i Hercegovine...

Pogledajte kakva je atmosfera na ulicama glavnog grada BiH

Inače, u pisamcetu je vožd Milorad Dodik, inače šef SNSD-a, ali i član Predsjedništva BiH, napisao:

"Čast mi je pozvati Vas da uzmete učešće u obilježavanju nacionalnog praznika 8 i 9. januara u Banjaluci. Biće to prilika također da razgovaramo o situaciji u BiH i na Zapadnom Balkanu. Molim Vas da prenesete izraze dubokog poštovanja gospođi Porquet”.

Podsjećanja radi, francuski zastupnici u Evropskom parlamentu prisustvovat će obilježavanju neustavnog, tzv. dana RS koji u bosanskohercegovačkom entitetu uporno obilježavaju 9. januara.

U Banja Luku su doputovali Thierri Mariani i Herve Juvin.

"S Herve Jurvinom i Andreom Kotarcem stigao sam u Banja Luku, glavni grad Republike Srpske. Lično pozvani od predsjednika Milorada Dodika, sudjelovat ćemo na svećanosti povodom tridesete godišnjice RS-a", objavio je na Twitteru Thierri Mariani, zastupnik u EU Parlamentu koji je član desničarske Marin Le Pen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak