Pogledajte kako izgleda 'Kamenolom Smrtnik' 11 dana nakon tragedije u Donjoj Jablanici

7
Radiosarajevo.ba

Tragedija u Donjoj Jablanici istakla je ilegalni kamenolom na brdu iznad mjesta, iz kojeg se sručila velika količina kamenog otpada koja je zatrpala selo. Pogledajte snimke kamenoloma koje je zabilježio fotoreporter portala Radiosarajevo.ba.

Na popularnoj stranici Google Maps naziv kamenoloma za koji se smatra da je izazvao katastrofu - promijenjen je u Kamenolom Smrtnik.

Podsjetimo, usred poplava tone kamenja su u noći sa četvrtka na petak, 4. oktobra, zasule naselje u Donjoj Jablanici.

Sud BiH odgovorio na tvrdnje Milorada Dodika: "To je napad na ugled i čast sutkinje Uzunović"

Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona formiralo je predmet, s ciljem da se istraže uzroci tragedije u Donjoj Jablanici.

Imenovan je tim tužilaca za rad, s posebnim naglaskom na poslovanje i aktivnosti kamenoloma koji se nalazi u Donjoj Jablanici.

Ana Rajić, portparolka Tužilaštva HNK, istakla je da pripadnici MUP-a HNK pod nadzorom Tužilaštva HNK poduzimaju radnje provjera navoda i informacija s ciljem utvrđivanja svih okolnosti pod kojima se dogodila ova tragedija, s posebnim naglaskom na eventualnu odgovornost i ulogu ljudskog faktora, naročito u odnosu na poslovanje i aktivnosti kamenoloma koji se nalazi na nastradalom području.

Tužilaštvo HNK formiralo predmet o kamenolomu u Donjoj Jablanici

Ekipa portala Radiosarajevo.ba nalazi se u Jablanici, gdje će u utorak, 15. oktobra, biti klanjana kolektivna dženaza svim žrtvama u Jablanici, tačnije, mještanima naselja Donja Jablanica i Zlate koji su svoje živote izgubili u katastrofalnim poplavama i klizištima koje su 4. oktobra pogodile ovo i još nekoliko mjesta u Bosni i Hercegovini.

Sva dešavanja iz Jablanice na portalu Radiosarajevo.ba pratite iz minuta u minutu na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak