Pogledajte kako danas iz zraka izgleda Donja Jablanica

0
Radiosarajevo.ba

Donja Jablanica je mjesto koje je najteže pogođeno katastrofalne poplave koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu 4. oktobra. U galeriji koju je zabilježio fotoreporter portala Radiosarajevo.ba pogledajte kako danas izgleda taj prostor.

Ekipa portala Radiosarajevo.ba nalazi se u Jablanici, gdje će u utorak, 15. oktobra, biti klanjana kolektivna dženaza svim žrtvama u Jablanici, tačnije, mještanima naselja Donja Jablanica i Zlate koji su svoje živote izgubili u katastrofalnim poplavama i klizištima koje su 4. oktobra pogodile ovo i još nekoliko mjesta u Bosni i Hercegovini.

Općinski štab Civilne zaštite općine Jablanica donio je odluku kojom se 15. oktobar 2024. godine proglašava Danom žalosti na području Općine Jablanica zbog žrtava poplava i klizišta.

Uživo | Hiljade ljudi u Jablanici na oproštaju od 19 žrtava tragedije u Bosni i Hercegovini

Kako smo već pisali, dženaza će biti klanjana u gradskom haremu 'Jasen' u 14 sati za 19 osoba koje su život izgubile na području Jablanice.

Sva dešavanja iz Jablanice na portalu Radiosarajevo.ba pratite iz minuta u minutu na linku OVDJE.

Tragedija u Donjoj Jablanici istakla je ilegalni kamenolom na brdu iznad mjesta, iz kojeg se sručila velika količina kamenog otpada koja je zatrpala selo. 

Pogledajte snimke kamenoloma koje je zabilježio fotoreporter portala Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak