Pogledajte dolazak Fikreta Abdića na radno mjesto

3
Radiosarajevo.ba
Pogledajte dolazak Fikreta Abdića na radno mjesto

Načelnik Općine Velika Kladuša Fikret Abdić jutros se vratio na svoje radno mjesto.

Video dolaska je objavila Laburistička stranka na društvenim mrežama.

On je ujedno i kandidat na predstojećim lokalnim izborima.

"Vrhovni sud Federacije BiH je ukinuo pritvor Fikretu Abdiću 21.10.2020. zbog nepostojanja krivičnog djela, a ne zbog učestvovanja u predizbornoj kampanji! Zahtjevi branitelja i Laburističke stranke za puštanje na slobodu zbog izborne kampanje Sud u Bihaću je ODBIO! CIK i dalje bez odgovora?!", napisali su ispod videa.

Podsjetimo, advokati Abdića su podnijeli zahtjev Kantonalnom sudu u Bihaću da mu se omogući učestvovanje u predizbornoj kampanji.

Hapšenje zbog korupcije

Nakon hapšenja u Velikoj Kladuši u junu ove godine, Abdić i njegov zamjenik Sulejman Silić proveli su mjesec dana u pritvoru, nakon čega je Silić, uz određene mjere zabrane, pušten na slobodu, dok je Abdiću pritvor produžen.

Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su Abdića po nalogu Tužilaštva Unsko-sanskog kantona zbog sumnje za krivična djela korupcija i zloupotreba službenog položaja te povreda ravnopravnosti u obavljanju privredne djelatnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak