Pogledajte ceremoniju preuzimanja dužnosti reisu-l-uleme

Radiosarajevo.ba

U Begovoj džamiji u Sarajevu danas je obavljena ceremonija uručenja Menšure, čime je Husein ef. Kavazović zvanično dobio ovlasti i odgovornosti reisu-l-uleme.

Menšuru je Kavazoviću uručio predsjednik Sabora IZ Safet Softić, nakon čega je Kavazović položio je zakletvu na dužnost reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Mustafa ef. Cerić, reis u odlasku, obavio je protokolarne dužnosti koje su sastavni dio ceremonije.

Članovi Odbora za predaju Menšure bili su predsjednik Sabora Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini mr. Safet ef. Softić, odlazeći reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Mustafa ef. Cerić, muftija ljubljanski dr. Nedžad Grabus, glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer ef. Zukorlić, profesor šerijatskog i svjetovnog prava dr. Fikret Karčić, predsjednik Udruženja ilmijje Islamske zajednice u Bosni i HercegoviniMensur ef. Pašalić.

Opširnije o događaju, biografiju novog reisa i detalje govora koji je održao pročitajte na ovom linku, a u našoj fotogaleriji pogledajte kako se odvijala ceremonija uručenja Menšure.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak