Poginuo policajac i djevojka u saobraćajnoj nesreći

Radiosarajevo.ba
Poginuo policajac i djevojka u saobraćajnoj nesreći


Dvije osobe poginule su u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju oko 17,30 sati u mjestu Čeljigovići na magistralnom putu Sarajevo - Ljubogošta.

U nesreći je stradao Edin Suljić (46), pripadnik MUP-a Kantona Sarajevo, i Jelena Vučićević (36), dok je teško povrijeđen petogodišnji N.V.

Vozači Passata i teretnog vozila, koji su također učestvovali u nesreći su ostali nepovrijeđeni.

Suprotna traka

"Dječak je dovezen u 17.50 sati. Zadobio je kontuzije glave i vrata sa krvarenjem u mozgu, što su povrede opasne po život. Smješten je na Odjel intenzivne njege Klinike za neurohirurgiju", rekla je za Dnevni avaz, Biljana Jandrić, portparol Kliničkog centra u Sarajevu.

Pripadnici CJB Istočno Sarajevo, koji su obavili uviđaj, uhapsili su vozača teretnog vozila.

Iz pravca Pala magistralnim putem kretalo se teretno vozilo makedonskih registarskih oznaka, s prikolicom. Prema prvim informacijama, vozač je iz nepoznatih razloga prešao u traku namijenu za vozila koja se kreću iz suprotnog pravcam. Kada je Suljić naišao sa džipom već je bilo kasno da se vozač tertnog vozila vrati u svoju traku, te je prikolicom udario u džip. Iza Suljića je išao i Passat te je i on udario u džip, piše Avaz.
 
Za vrijeme uviđaja saobraćaj na putu Lapišnica - Pale potpuno je bio obustavljen, a oko 20. 30 sati je normaliziran.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak