Podrška Mladiću od Kalinovika od Beograda

Radiosarajevo.ba
Podrška Mladiću od Kalinovika od Beograda
U Kalinoviku će danas biti održan miting podrške generalu Ratku Mladiću, koji organizuje Boračka organizacija Republike Srpske (BORS).
 
Rukovodstvo BORS-a dalo je mogućnost i svim opštinskim boračkim organizacijama da u vlastitoj režiji organizuje okupljanja, a mirni protesti u protekla dva dana već su održani u Višegradu, Palama, Istočnom Novom Sarajevu i na Sokocu.
 
Centralni miting podrške generalnu Mladiću u organizaciji BORS-a biće održan u utorak, 31. maja u Banjaluci.
 
Predsjednik BORS-a Pantelija Ćurguz izjavio je u petak da ovi skupovi podrške to moraju da budu dostojanstvena okupljanja sa jasnim porukama, bez bilo kakvih uvredljivih sadržaja i nečega što bi narušilo, kako je rekao, časno i ljudsko ime generala Mladića.
 
Večeras će također biti održani i veliki, kako organizatori najavljuju, protesti u Beogradu, koje predvode radikali Vojislava Šešelja.
 
Protestni skup pod nazivom "Saradanja sa Haškim tribunalom predstavlja izdaju srpskih nacionalnih interesa" zakazan je za 19.00 časova na platou ispred Doma Narodne skupštine Srbije, a iz SRS je najavljeno da će na njemu govorit ličnosti sa političke i javne scene iz zemlje i inostranstva.
 
Funkcioner SRS-a Vjerica Radeta očekuje da će protest proteći bez incidenata. Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić apelovao je na organizatore mitinga da skup protekne mirno, napominjući da će policija biti spremna da reaguje ikoliko bude narušavanja javnog reda i mira.
        
Dačić je rekao da je stepen bezbjednosti podignut na viši nivo, da je situacija u zemlji stabilna i potvrdio da se preduzimaju mjere kako bi se spriječila moguća eskalacija ponašanja ekstremnih grupa koje bi protestni miting u organizaciji SRS mogle da iskoriste za nerede.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak