Podrška inicijativi Kantona Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Podrška inicijativi Kantona Sarajevo

Vlada Federacije BiH podržala je danas inicijativu Kantona Sarajevo za kreditnim zaduženjem kod Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u iznosu do 16,5 miliona eura radi osiguranja sredstva za realizaciju Projekta izgradnje gradskih saobraćajnica. Prihvatila je i informaciju o kreditu EBRD-a za za ovaj projekat, kao osnovu za vođenje pregovora.

Federalno ministarstvo finansija i Ministarstvo finansija Kantona Sarajevo će u Tim za pregovore o kreditu imenovati ovlaštene predstavnike, koji će Vladi FBiH dostaviti izvještaj o pregovorima i tekst usaglašenih ugovora sa EBRD-om.

Dalje procesuiranje ovog i svih ostalih zaduženja Kantona Sarajevo bit će uslovljeno okončanjem procedure oko supsidijarnog prenosa obaveza KJKP 'Toplane' d.o.o. Sarajevo po kreditima između Ministarstva finansija i trezora Bosne i Hercegovine, Federalnog ministarstva finansija, Kantona Sarajevo i KJKP 'Toplane' d.o.o. Sarajevo. Vlada je zadužila Federalno ministarstvo finansija današnje zaključke dostavi EBRD-u i Ministarstvu finansija i trezora BiH radi provođenja dalje procedure u vezi s kreditnim zaduženjem.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak