Podnešena prijava protiv Šejle Jugo Turković

Radiosarajevo.ba
Podnešena prijava protiv Šejle Jugo Turković

Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) BiH podnijela je jučer Tužilaštvu BiH krivičnu prijavu protiv Šejle Jugo-Turković na osnovu saznanja da su ona i njen suprug Zijad Zika Turković pripremali ubistvo više osoba, piše Dnevni avaz.

Ovaj časopis piše kako u ovom trenutku nije poznat identitet potencijalnih meta atentata, osim znanih pretpostavki da se radi i o ljudima iz javnog života i pravosudnih struktura. Turković je kod jednog od svojih ljudi ostavio golem novac za atentate na te osobe.

Avazu je potvrđeno da se u krivičnoj prijavi spominje i videosnimak na kojem se vidi kako Šejla Jugo-Turković govori o pripremljenom i već datom novcu da se izvrše te likvidacije.

Iako u ovom trenutku nema informacija kada je Jugo-Turković snimljena u jednom ugostiteljskom objektu, postoje informacije da su Turković i njegova supruga dali novac da se likvidira makar jedna osoba iz medija!

Avaz navodi da ovakva informacija ne iznenađuje, smatrajući da se radi o glavnom uredniku 'Slobodne Bosne' Senadu Avdiću koji je još u aprilu prošle godine izjavio kako mu Zijad Turković prijeti likvidacijom, ali i na advokata Senada Krehu.

Ipak, Avazov istraživački tim pita se kako je moguće da Zijad Turković koji je već duže vremena u zatvorskoj izolaciji, može i dalje "davati instrukcije svojoj kriminogenoj saradnici i supruzi".

Oni u ovom slučaju prozivaju advokata Fahriju Karkina koji jedini slobodno komunicira s Turkovićem i pravi zabilješke sa susreta, navodeći kako "Karkin duguje odgovor javnosti, ali i istražnim organima, šta on zna o deponiranom novcu i spisku za likvidacije zbog kojeg je OSA podnijela krivičnu prijavu protiv Šejle Jugo-Turković".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak