Podmetnut požar u redakciji 'Slobodne Bosne'

Radiosarajevo.ba
Podmetnut požar u redakciji 'Slobodne Bosne'

Na vratima redakcije Slobodne Bosne u Sarajevu danas je oko 17 sati podmetnut požar. 

U Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi Kantona Sarajevo potvrdili su Feni da su njihove ekipe intervenisale na licu mjesta u ulici Čekaluša Čikma. Glavni dispečer PVB je kazao da zasad nemaju detaljniji izvještaj, ali da je po njegovim saznanjima gorio otirač, te da su vatrogasci ugasili taj požar i izvršili pregled objekta.

"Policija je obavila uviđaj, ali je iz onog što smo uspjeli vidjeti na licu mjesta očito da se radi o pokušaju podmetanja požara u redakciju", piše na portalu Slobodne Bosne

Kako se dodaje, požar je najprije dojavljen preko alarma zaštitarskoj agenciji, a o požaru su dojavili i komšije u ulazu u kojem se nalazi redakcija. U redakciji se osjetio miris zapaljive tečnosti koja je najvjerovatnije izazvala plamen koji je zahvatio veliki dio vrata. Otirač ispred vrata je spaljen, a vatra je zahvatila i dio linoleuma. Tu je bio i komad papira ili maramice kojim je vrlo moguće požar izazvan. 

"Očito se radi o nekom upozorenju i zastrašivanju. Prije pet-šest godina su nam opljačkali redakciju, nije odneseno ništa toliko materijalno vrijedno, koliko je odneseno podataka. Ne znam uopšte kako prokomentarisati jedan ovakav napad", kazao je urednik Slobodne Bosne Senad Avdić

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak