Podignuta optužnica u seks-aferi 'Pravni fakultet'

Radiosarajevo.ba
Podignuta optužnica u seks-aferi 'Pravni fakultet'


Dugo očekivana optužnica Tuzlanskog tužilaštva protiv profesora Pravnog fakulteta u Sarajevu zbog seksualnog iskorištavanja studentica, konačno je podignuta. I to protiv Zdravka Lučića, koji je ranije suspendiran odlukom Senata, i Enesa Durmiševića, koji ranije nije bio značajnije povezivan sa Lučićem i drugima.

Protiv Fuada Saltage i Bajre Golića optužnice su naravno obustavljene jer su obojica u međuvremenu preminuli.

Podsjetimo, Lučić, Golić i Sanjin Omanović [protiv kojeg ipak nije podignuta optužnica] suspendirani su odlukom Etičkog komiteta i Senata Univerziteta, nakon incijative tadašnjeg resornog ministra Emira Suljagića. Saltaga je tada samo ukoren.

Seks-afera Pravni fakultet, prosto kazano, traje godinama. Od medijskih sadržaja, preko maratonskog pravnog postupka protiv vozača u Vladi Tuzlanskog kantona, Jasmina Mašića, koji je osuđen za navođenje na prostituciju. Apsurdno je bilo da je iz presuda Mašiću bilo bjelodano da su profesori, preko Mašića, iskorištavali studentice, a da nisu pravno procesuirani.

Presuda Mašiću pojavila se u javnosti kada je portal Radiosarajevo.ba otkrio detalje iz presude, prema kojoj je jasno šta su radili Lučić, Golić i Omanović, iako pravno ta presuda nema važnosti za njih trojicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak