Podignuta optužnica protiv Nedima Bukvića: Pokušao pregaziti službenike SIPA-e

3
Radiosarajevo.ba
Podignuta optužnica protiv Nedima Bukvića: Pokušao pregaziti službenike SIPA-e

Podignuta je optužnica zbog napada na ovlaštene službene osobe Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) u aktivnostima hapšenja, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Nedima Bukvića, rođenog 1986. godine u Doboju, ranije osuđivanog, državljanina BiH.

Optuženi se tereti da se, dana 21.12.2020. godine, na parking prostoru tržnog centra na području mjesta Кraševo-Jelah u opštini Tešanj, upravljajući automobilom 'Škoda', oglušio na izdate naredbe policijskih službenika SIPA-e, koji su tom prilikom bili angažovani na poslovima lišenja slobode počinioca krivičnih djela u okviru operativne akcije, sa zadatkom lišenja slobode navednog Nedima Bukvića, da bi optuženi potom napao službene osobe nasrnuvši na njih vozilom, te im nanio fizičke povrede.

Počela operacija "Portugal": Rukometni Zmajevi se okupili u Tuzli

Optuženi se tereti da je napao službena lica u institucijama Bosne i Hercegovine u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinilaca krivičnih djela, pri čemu su službenim licima nanesene tjelesne povrede, te na taj način počinio krivično djelo - napad na službeno lice u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinilaca krivičnih djela iz člana 241b. stav 2. u vezi sa stavom 1. Кrivičnog zakona BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak