Pljušte reakcije SDA-ovaca zbog statusa koji je objavio Igor Stojanović (SDP): "Ološu"

42
Radiosarajevo.ba
Pljušte reakcije SDA-ovaca zbog statusa koji je objavio Igor Stojanović (SDP): "Ološu"

Igor Stojanović (SDP), inače potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine, objavio je danas status na Twitteru u kojem je napisao sljedeće:

"Ima li neko da objasni patriotizam SDA? Spremni su odreći se 78 posto teritorije države BiH, da bi imali Islamsku republiku na 22 posto teritorije BiH! Koji to mozak vodi?"

Dakako, na provokativnu poruku uslijedile su reakcije brojnih SDA-ovaca.

Grmljavinsko nevrijeme stiglo u ovaj dio BiH: Objavljeni snimci

Edin Ramić, inače potpredsjednik SDA, poručio je: "Koliko moraš biti umno i politički ograničen, toliko moraš biti pokvaren da bi ovo izjavio, moj Deda Mraze Igore. Pa, da smo se tako odricali teritorije po vašem receptu, od prihvatanja asimetričnih rješenja u ustavima entiteta do Zakona o prebivalištu, danas ne bi imali nikoga u RS ko se naziva 'probosanskim' šta god to značilo. A možda bi tebi to i odgovaralo, jer previše je Srba u SDP pa postaje problematično. Pogotovo su navalili u RS ulazit u SDP. Naravno, nakon zajedničkog nastupa sa SDA i mogućnosti da se na taj način osvoji poneki mandat."

Emir Hadžihafizbegović, naš glumac, ali i član SDA, kratko mu je napisao: "Ološu pokvareni."

Jahja Muhasilović, koji je na lokalnim izborima kandidat SDA za Općinsko vijeće Starog Grada napisao je sljedeće: "Igor Stojanović bez čije saglasnosti i političkog djelovanja izdaja BiH ne bi bila moguća nam opet imputira ekstremizam. Za njega biti musliman znači biti ekstremista. Svoju islamofobiju ne zna i ne želi da sakrije što se i vidi iz njegove fašističke izjave. Njegove kvalifikacije ne podsjećaju ni na šta drugo nego na genocidne prijetnje, jer slične izjave su izricane u osvit agresije na BiH."

Salko Zildžić, zastupnik SDA u Parlamentu FBiH, pak, poručio je sljedeće: "Neutemeljenim napadima na SDA, koja je svoju borbu za multietničku BiH dokazala u najtežim okolnostima, očigledno pokušavaš sakriti potpuni finansijski kolaps u koji nas 'Trojka' vodi zaduživanjem FBiH, stvaranjem milionskih gubitaka i postepenim uvodjenjem budzeta u nelikvidnost."

Sličnog je tona i poruka koju je uputio Zlatko Begić, državni zastupnik (DF): "SDP i trojkaši, pod palicom ambasada, te Čovića i Dodika, upravo prave veliku Srbiju i veliku Hrvatsku na teritoriju cijele Bosne i Hercegovine. U tome prednjače islamofobi sa 0% mozga, ali i ostatak daje svoj doprinos pristajući da bude dio tih struktura. Svanulo?"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (42)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak