Pljušte reakcije na Dodikove "prijetnje" pacijentima: "Sram te bilo izdajniče i bestidniče!"

26
Radiosarajevo.ba
Pljušte reakcije na Dodikove "prijetnje" pacijentima: "Sram te bilo izdajniče i bestidniče!"

"Kada mislite da ne može gore, Milorad Dodik vas uvijek i iznova iznenadi da uvijek može gore.

Nekada je prijetio radnicima termoelektrana, penzionerima, da neće dobiti plate ili pomoć ukoliko ne glasaju za njegove kandidate. Nedavno je otišao korak dalje i zaprijetio ljudima životom. Izjava da su pacijentima smanjene šanse da prežive ukoliko ne glasaju za kandidata SNSD-a Nikolu Šobota je vrhunac Dodikove političke i ljudske monstruoznosti", izjavila je Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta.

Dodaje da je još gore to što brojni doktori oko njega, prije svega Nikola Šobot, a potom i Vlado Đajić i nakon dva dana o tome ćute. Trivić pita gdje su oni polagali Hipokratovu zakletvu?!

Incident uživo: Kandidat napao rivala stolicom tokom debate

"Možda u Dodikovom kabinetu", nagađa ona, pa nastavlja:

"Ovo je samo dokaz da Nikola Šobot nije nikakva nestranačka ličnost nego još jedan u nizu Dodikovih poslušnika sa kojim može da se upravlja na džojstik. U Šobotovom slučaju, za razliku od brojnih drugih poslušnika Milorada Dodika, stvar je još gora: jedan džojstik drži Dodik, a drugi Đajić i ne zna se šta je gore", navodi Trivićeva.

Ona vjeruje da Banjolučani shvataju da njima ne treba gradonačelnik na džojstik i da uveliko shvataju da je politika Milorada Dodika najveća prijetnja entitetu RS. 

"Pozivati Đajića i Šobota da se ograde od Dodikovih izjava je iluzorno. Oni da imaju imalo savjesti ne bi bili s Dodikom. Istim onim Dodikom koji je uništio RS i raselio trećinu njenog stanovništva. A sada ljudima prijeti životom. Vrhunac beščašća. Sram te bilo Milorade, izdajniče i bestidniče!", zaključuje Trivić u svom saopštenju.

Podsjetim, Dodik je u Banjoj Luci, tokom predizborne kampanje, opisivao situaciju u kojoj bi se mogao naći pacijent kojeg operiše dr Nikola Šobot (kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banje Luke), a koji je glasao protiv njega.

"Smanjene šanse za život...", rekao je Dodik i izazvao smijeh prisutnih i nastavio: "Ne zbog Nikole Šobota, već zato što se čovjek prepadne. Prirodno je da se boje ljudi".

Na izjavu je reagirala i Tanja Vukomanović, kandidatkinja PDP-a za Skupštinu grada Banja Luka, koja kaže da zdravlje ne smije biti sredstvo političke manipulacije, a da ljekar koji zaboravi na Hipokratovu zakletvu ne zaslužuje povjerenje ni struke, ni građana.

"Otvorene prijetnje građanima čuli smo i prije četiri godine u Banjoj Luci. Tada je rekao da će obustaviti sve projeke u gradu, čuli smo i na ranijim skupovima da borci vrate dodatak ako ne glasaju za SNSD. Ako uzmemo u obzir da su neki projekti u Banjaluci i obustavljeni, onda je jasno da ovo nisu samo prazne riječi. Njegove prijetnje čujemo non-stop, on je odavno privatizovao ovu zemlju, a sada prijeti i zdravljem građana", poručuje Vukomanović u saopštenju PDP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (26)

/ Najnovije

Podijeli članak