Pljačkaš uhapšen, radnica kladionice u životnoj opasnosti

Radiosarajevo.ba
Pljačkaš uhapšen, radnica kladionice u životnoj opasnosti
Kladionica u kojoj je došlo do ubistva i ranjavanja (Foto: Fotoservis)

Razbojnik koji je u pokušaju pljačke teško ranio radnicu kladionice u sarajevskom naselju Ciglane, uhapšen je jutros i trenutno se nad njim provodi kriminalistička obrada u Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Ciglane: Jedna osoba ubijena a druga teško ranjena

Uhapšeno lice je K. Č., rođen 1990., i punoljetan je, a ubijeni suučesnik A. M. (1992) je maloljetnik, potvrdila je za Radiosarajevo.ba portparolka Kantonalnog tužilaštva Jasmina Iftić.

Tužilaštvo još uvijek, zbog interesa istrage, ne može davati više detalja i informacija o ovom slučaju.

Prema nezvaničnim podacima, radnica kladionice „Derby“ Amela Džindo je, kada su pljačkaši uperili pištolj, izvadila svoj pištolj i pucala u jednog razbojnika koji je ostao na mjestu mrtav. S druge, strane 28-godišnja Amela Džindo teško je povrijeđena od strane danas uhapšenog saučesnika u predjelu abdomena i grudnog koša i lijeve potkoljenice.

Ranjena radnica kladionice operirana je sinoć na Kliničkom centru u Sarajevu i trenutno je u životnoj opasnosti.

„Riječ je o izuzetno teškim povredama. Samo 15 minuta nakon dolaska u bolnicu bila je u operacionoj sali. Ona je nulta krvna grupa. Dato joj je 14 doza krvi i šest doza plazme. To su izuzetno velike količine i molimo građane da daju krv, jer još nije poznato koliko će joj i dalje trebati krvi. Smještena je na Kliniku za anesteziju i reanimaciju i još u izuzetno teškom stanju" - rekla je Biljana Jandrić, portparolka Kliničkog centra.

BHT nezvanično saznaje je da je ubijeni maloljetnik A. M., štićenik Zavoda za vaspitanje muške djece i omladine "Hum", što je zapravo svojevrsna kazneno-popravna ustanova za maloljetne delikvente.

Potvrdu ove informacije zatražili smo u spomenutom Zavodu i još uvijek čekamo zvanični odgovor.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak