Plenum građana i građanki Tuzle: Mirnom šetnjom pokazati da žele amnestiju

Radiosarajevo.ba
Plenum građana i građanki Tuzle: Mirnom šetnjom pokazati da žele amnestiju

Plenum građana i građanki Tuzlanskog kantona je organizirao sastanak na kojem su se okupili mnogobrojni građani, te predstavili dnevni red sa četiri tačke od kojih je prva bila sigurnosna pitanja i stanje na drugim lokacijama, te istek ultimatuma postavljenog proglasom od 12. februara. 

"Na prvom Plenumu građani su tražili bezbjednosnu situaciju, znači hitnu amnestiju krivaca i s jedne i druge strane, amnestija svih učesnika demostracija Bosne i Hercegovine. Mi hoćemo slobodno da izlazimo i da dižemo glas, to je ultimatum isteka od 72 sata" izjavio je član Plenuma i predsjednik Udruženja „Velika djeca“ Almir Arnaut. 

Kazao je da pozivaju sve građane da sutra izađu na ulice Tuzle i mirnom šetnjom pokažu da li žele da se njihova djeca amnestiraju.

"Pozivam sve građane da sutra mirnom šetnjom pokažu da li žele da njihovu djecu neko proganja. Skupština TK-a dobro zna njihove zahtjeve i dezinfomiše javnost, ne žele da kažu koji su zahtjevi Plenuma, a mi sutra izlazimo zato što oni nisu odgovorili", istaknuo je Arnaut. 

Na sastanku je prisustvovao veliki broj građana iz drugih općina i dijaspore kako bi podržali Plenum građana, te poručili da pružaju punu podršku Plenumu i da su uz građane BiH. 

Plenum građanki i građana Tuzlanskog kantona poziva sve građane da se sutra u 13 sati okupe ispred zgrade Vlade TK-a, nakon čega će krenuti ulicama Tuzle, te mirnom šetnjom žele pokazati koliki je broj nezadovoljnih građana. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak