'Platformaši' i formalno preuzeli sva ministarstva

Radiosarajevo.ba
'Platformaši' i formalno preuzeli sva ministarstva

Izvršena je primopredaja u svih pet ministarstava Vlade Federacije BiH u kojima su postojali problemi u okončanju ovog procesa, potvrdio je novinarima u Sarajevu sekretar Vlade FBiH i koordinator Komisije za izvršenje primopredaje Vlade FBiH Ismet Trumić.
 
Trumić je istakao da su sve primopredaje završene dogovorom i razgovorom bivših i sadašnjih ministara te da nije bilo potrebe za primjenjivanjem "rezervne varijante", odnosno, "fizičkim ulaskom u prostoriju i mijenjanjem brava na vratima".
 
"Trenutno je u toku primopredaja dužnosti ministra turizma i zaštite okoliša, a u cijelosti je primopredaja izvršena u dva kabineta dopredsjednika Vlade FBiH. U Ministarstvu poljoprivrede također nije bilo problema, ministri su prisustvovali primopredaji kao i u Ministarstvu rada i socijalne politike. Primopredaja u Ministarstvu pravde završena je danas, nije bilo ministra, ali je osoblje bilo vrlo kooperativno", kazao je Trumić.
 
U Ministarstvu finansija obavljen je razgovor aktuelnog i bivšeg ministra te se, rekao je Trumić, okončanje procesa primopredaje očekuje sutra, po završavanju određenih tehničkih detalja.
 
Predsjednik FBiH Živko Budimir najavio je u srijedu da će proces primopredaje dužnosti od bivše predsjednice FBiH Borjane Krišto početi u četvrtak, 31. marta.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak