Petoro povrijeđenih u udesu na Skenderiji

Radiosarajevo.ba
Petoro povrijeđenih u udesu na Skenderiji

Pet osoba povrijeđeno je u jutrošnjoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na Skenderiji na raskrsnici ulica Hiseta i Hamze Hume, kada su se sudarili "Opel astra" i "BMW", potvrđeno je u MUP-u Kantona Sarajevo. 
Uviđaj saobraćajne nesreće je završen, ali uzroci nesreće će tek naknadno biti poznati

Udes se dogodio rano jutros; tramvajski saobraćaj bio je obustavljen od 05.10 do 07.05 sati.

Glasnogovornica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Biljana Jandrić kazala je Feni da je I.H. (1978) zadobio je izuzetno teške povrede glave s krvarenjem u mozgu i povredu grudnog koša te se na nalazi na intenzivnoj njezi Klinike za neurohirurgiju, Odjek intenzivne njege.

Jandrić je kazala i da su u saobraćanoj nesreći povrijeđene četiri djevojke. A.N. (1989) koja je zadobila frakturu zgloba i malog prsta desne ruke, bit će zbrinuta na Ortopediji i traumatologiji nakon čega bi trebala biti puštena kući. 

"L. H. (1989) je zadobila frakturu lijevog ramena i ona će također biti zbrinuta na Ortopediji i traumatologiji, dok su M. G. (1991) i D. D. (1986) zadobile lakše povrede i one su nakon ljekarske pomoći otpuštene kući", istaknula je Jandrić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak