Peti dan potrage: 'Gdje je nestao Alija Selimbašić nakon što se nije vratio kući?'

0
Radiosarajevo.ba
Peti dan potrage: 'Gdje je nestao Alija Selimbašić nakon što se nije vratio kući?'

U selu Ivojevići, općina Sokolac, peti dan traje intenzivna potraga za nestalim Alijom Selimbašićem.

Prema informacijama koje je za portal Radiosarajevo.ba rekao Nenad Ikonić, načelnik Gorske službe spašavanja RS (GSS RS) koji vodi potragu, u akciji sudjeluje mnogo ljudi.

Selimbašić, koji je u svojoj osmoj deceniji života, nestao je 18. augusta u večernjim satima nakon što je otišao čuvati stoku i nije se vratio kući.

Važna informacija za građane: Sutra od 15 sati izmjena saobraćaja u centru Sarajeva

"Potraga još uvijek traje. Nažalost, još uvijek nemamo tragove koji bi nas uputili na njegovo trenutno mjesto boravišta," rekao je Ikonić.

U operaciju su se uključili i tim sa dronom, kao i kolege iz Federalne Gorske službe spašavanja. Pored GSS-a iz Sarajeva i Uprave civilne zaštite RS, u potragu su uključeni i pripadnici federalne Civilne zaštite, lokalna policija te brojni mještani i rodbina.

Selimbašić živi sa suprugom u selu Ivojevići, a potraga za njim je u središtu pažnje cijele zajednice, koja je ujedinjena u naporima da pronađe nestalog starijeg čovjeka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak