Pet godina od nestanka dječaka Miloša Todorovića

Radiosarajevo.ba
Pet godina od nestanka dječaka Miloša Todorovića

Danas se navršava pet godina od kada je nestao tada devetogodišnji dječak Miloš Todorović iz višegradskog sela Veletovo.

Miloš, učenik osnovne škole, posljednji put je viđen 7. novembra 2007. u 9.30 časova na obali Drine kod Sportskog centra "Ušće". Od tada mu se gubi svaki trag, podsjeća portal Visegrad24.info.

Miloš je pohađao Osnovnu školu "Vuk Karadžić"; nestao je igrajući se s loptom na obali rijeke malo pred polazak u školu. S roditeljima i mlađim bratom Gavrilom, Miloš se doselio iz sela Veletovo kako bi mu bilo lakše ići u školu do koje je ranije pješačio desetak kilometara.

Kako je ranije pisao ovaj portal, nakon Miloševog nestanka, u Drini je nađena njegova lopta, ali ne postoje tragovi da je on bio u blizini vode. Navodi se da Miloš nije mogao da pređe tri metra visok zid koji dijeli obalu i stazu kojom se kretao.


Na teritoriji višegradske opštine traga se i za trogodišnjim dječakom Alenom Bukvom iz Međeđe, koji je nestao 16. maja ispred kuće u kojoj živi prodica Bukva.

Međeđa je, inače, naseljeno mjesto, udaljeno 15 kilometara od Višegrada, smješteno na obali rijeke Drini.

Policija i roditelji tragaju i za 27-godišnjim Mladenom Planićem iz naselja Okolišta kod Višegrada, koji je nestao 19. septembra ove godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak