Pauza na zasjedanju NSRS zbog brutalnog ubistva Slaviše Krunića

Fena
Pauza na zasjedanju NSRS zbog brutalnog ubistva Slaviše Krunića

 Na zahtjev Kluba poslanika Partije demokratskog progresa (PDP) danas je data pauza od sat vremena na početku sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

Šef Kluba poslanika PDP-a Perica Bundalo je rekao da su zatražili pauzu, zbog konsultacija u vezi s najnovijim trostrukim ubistvom koje se desilo protekle noći u Glamočanima kod Laktaša, kada je usmrćen banjalučki biznismen Slaviša Krunić, njegov pratilac i napadač.

Iz više hitaca likvidiran banjalučki biznismen Slaviša Krunić


 
Poslanici su trebalo da nastave sjednicu razmatranjem Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru.

Entitetski ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač najavio je ranije da će, najvjerovatnije, biti povučena odredba koja se odnosila na zabranu fotografisanja policajaca.

Za medije, nevladine organizacije i opoziciju bio je sporan član tog zakona, kojim se kao prekršaj javnog reda i mira predviđa „neovlašteno fotografisanje ili snimanje kojim se ometa službenik dok vrši svoje dužnosti".

U nastavku sjednice poslanici bi trebalo da razmatraju, između ostalog, i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oružju i municiji, kojima se dodatno ukidaju administrativne barijere kada su u pitanju uslovi za nabavljanje oružja.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak