Parlamentarke osudile nasilje nad djevojčicom

Radiosarajevo.ba
Parlamentarke osudile nasilje nad djevojčicom


Klub parlamentarki u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine najoštrije osuđuje čin porodičnog nasilja u kojem je žrtva bespomoćna djevojčica od tri godine i nasilje uopće, saopšteno je danas iz tog kluba povodom stravičnog slučaja teškog porodičnog nasilja u kome je gotovo nasmrt pretučena trogodišnja djevojčica iz Travnika.

Parlamentarke pozivaju nadležne organe i institucije na detaljnu istragu, ali ne samo sa stanovišta krivične odgovornosti, nego da bi se i iz ovog nerazumnog čina izvukle pouke i pokrenule procedure koje će u najvećoj mogućoj mjeri spriječiti slične događaje ubuduće, navedeno je u saopštenju.

"Izražavamo zabrinutost nad sudbinom djevojčice koja je žrtva zlostavljanja, naročito zbog činjenice da je nasilnik nakon 48 sati pušten na slobodu

Sramno puštanje na slobodu krivca za premlaćivanje djevojčice

Sama vijest o počinjenom nasilju nad trogodišnjom djevojčicom poziv je za uzbunu i akciju. Potreba za snažnijom i djelotvornijom akcijom je neophodna jer je jasno da su zakazale institucije sistema. 

Svakako je i ovaj zločin alarm da snažno dignemo svoj glas ne samo protiv nasilja u porodici nego protiv nasilja općenito. 

Naše je društvo nažalost postalo neosjetljivo i nijemo na mnoge slučajeve nasilja pa je bilo samo pitanje dana kada će se pojaviti ovako drastični slučajevi.

Klub parlamentarki će zbog svoje pozicije i odgovornosti prema građanima pratiti čitav razvoj ovog slučaja i u skladu sa svojim nadležnostima poduzeti odgovaraujće korake", kaže se u saopštenju.

Vezano:
Ženska mreža povodom nasilja nad djevojčicom
Naša stranka o slučaju pretučene trogodišnje djevojčice

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak