Paravinja preplivao Savu i ušao u BiH

Radiosarajevo.ba
Paravinja preplivao Savu i ušao u BiH
Dragan Paravinja je iz Hrvatske ilegalno prešao u BiH, odnosno Republiku Srpsku, preplivavši Savu. 
 
Nakon toga mu je pomogla supruga Milijana, koja ga je dočekala na bh. strani obale rijeke, nakon što ga je prethodno i dovezla do Slavonskog Broda, rekla je portparolka MUP-a RS Mirna Šoja. 
 
Milijanu Paravinja je policije RS-a prije dva dana privela na informativni razgovor nakon što je njen suprug uspio da pobjegne potjeri koja je počela u srbačkom selu Donji Srđevići, gdje su Paravinje došle kod Draganovog ujaka, u vrijeme dok je u Hrvatskoj za njim trajala potraga. 
 
Šoja je kazala za Fenu da je Milijana Paravinja puštena nakon obavljenog informativnog razgovora, u kojem je potvrdila i ilegalni prelazak svog supruga iz Hrvatske u BiH. 
 
Iznenađene zbog dolaska u Donje Srđeviće, nakon skoro 12 godina, izrazio je ranije i Draganov ujak, Jakov Vidović, koji je rekao policiji da je bračni par htio otiću u srijedu uveče, ali ih je on zadržao. 
 
U četvrtak ujutro, ispričao je Vidović, Dragan je pobjegao ugledavši dolazak policije ispred ujakove kuće. 
 
Pripadnici MUPRS-a, iako su angažirane, kako kažu, i dodatne snage, nisu bjeguncu ušli u trag ni trećeg dana potrage. 
 
Paravinju traži i Hrvatska kako bi ga saslušali u vezi s okolnostima nestanka 17-godišnje Antonije Bilić. 
 
Potraga za djevojkom traje još od 7. juna kada je napustila porodičnu kuću kod Drniša, a nakon toga je viđena na obližnjem Čikolskom mostu kako stopira od mjesta gdje živi prema Splitu, da bi zatim sjela u kamion, koji je, kako se pretpostavlja, vozio Dragan Paraivnja. 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak