Paravinja kriv za silovanje 2002. godine na Palama

Radiosarajevo.ba
Paravinja kriv za silovanje 2002. godine na Palama

Dragan Paravinja osuđen je danas u Osnovnom sudu na Sokocu na dvije godine i 10 mjeseci zatvora za pokušaj silovanja iz 2002. godine na području općine Pale, potvrđeno je Feni u ovom sudu.

Krivično vijeće Osnovnog suda oglasilo je Paravinju krivim za spomenuto krivično djelo i produžilo mu pritvor do pravosnažnosti prvostepene presude, ili najduže do isteka izrečene kazne.

Otpravak presude bit će dostavljen strankama u zakonskom roku od osam dana, na koju stranke zadržavaju pravo žalbe.

Dragan Paravinja je uhapšen 26. juna kod Srpca, nakon što je Republika Hrvatska raspisala potjernicu za njim zbog povezanosti s nestankom malodobne Antonije Bilić.

Paravinji je u međuvremenu određen jednomjesečni pritvor koji izdržava u zatvoru "Kula" u Istočnom Sarajevu.

Osnovni sud na Sokocu raspisao je 2005. godine potjernicu za Paravinjom zbog optužbi da je 2002. godine silovao djevojku u Istočnom Sarajevu.

Istovremeno, Republika Hrvatska je zatražila izručenje Paravinje zbog sumnje da je ubio 17-godišnju Antoniju Bilić iz Drniša.

Tužiteljstvo BiH je na temelju zahtjeva pravosudnih organa Hrvatske, uputilo Sudu BiH prijedlog za određivanje ekstradicionog pritvora za Paravinju.

Za izručenje Paravinje zainteresirana je i Republika Srbija zbog silovanja i pokušaja silovanja.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak