Paragladerista i dalje životno ugrožen

Radiosarajevo.ba
Paragladerista i dalje životno ugrožen

Simon Vogrinec, paraglajdista iz Slovenije koji je povrijeđen u nedjelju na Jahorini pri padu u minsko polje, i dalje je životno ugrožen – to je jutros za Srnu  izjavila glasnogovornica Kliničkog centra Koševo Biljana Jandrić.

Vogrinec je juče podvrgnut još jednom operativnom zahvatu, a tom prilikom su mu amputirani lijeva natkoljenica i desna potkoljenica.

"Prati se rad svih organa jer se radi o teškom, politraumatizovanom pacijentu. Povrijeđeni paraglajderista ima gelere po tijelu i njegovo stanje se pomno prati", rekla je glasnogovornica za Srnu.

Prema njenim riječima, zbog ozbiljnosti stanja pacijenta isključena je mogućnost da on u narednih sedam dana napusti bolnicu Koševo, iako je jučer iz Slovenije bilo najavljeno prebacivanje unesrećenog iz Sarajeva za Ljubljanu.

Podsjećamo da je Vogrinec povrijeđen u nedjelju popodne pri padu paraglajdera u minsko polje na Jahorini. Nesreća se dogodila na nepristupačnom terenu udaljenom od putne komunikacije i skijaških terena.

Akciju spašavanja Vogrineca i trojice njegovih kolega izveli su pripadnici Gorske službe spašavanja Jahorina i Civilne zaštite Republike Srpske u saradnji sa pripadnicima Eufora, čijim je helikopterom povrijeđeni Slovenac prevezen u bolnicu.

Opširnije o EUFOR-ovoj akciji spasavanja pročitajte ovdje



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak