Ovo je trenutno jedini siguran saobraćajni pravac Sarajevo – Mostar

3
Radiosarajevo.ba
Ovo je trenutno jedini siguran saobraćajni pravac Sarajevo – Mostar

Došlo je do velikih poremećaja u saobraćaju zbog velike količine padavina koja je uzrokovala poplave i odrone na cestama u Hercegovini.

Iz BIHAMK-a je jutros saopćeno da je na magistralnoj cesti Konjic – Jablanica – Mostar, kao i na cestama: Jablanica – Prozor, Jablanica – Blidinje, Busovača – Kiseljak, Kiseljak – Kreševo i na ulazu u Kiseljak (iz smjera Sarajeva) došlo do brojnih odrona zemlje ili kamenja na kolnik, bujičnih poplava i klizišta, zbog čega je saobraćaj obustavljen.

Međutim, situacija se i dalje ne smiruje te je stanje na cestama promjenjivo. Iz BIHAMK-a upozoravaju vozače da budu maksimalno oprezni prilikom vožnje, dok je Vlada HNK upozorila građane da ne kreću na put prema Jablanici i Konjicu.

Kako je počela apokalipsa u Jablanici: Policija objavila detalje - evo kad je stigao prvi poziv

S obzirom na to da je glavni cestovni pravac Sarajevo–Mostar neprohodan za automobile, jedini siguran pravac je preko Srednje Bosne, odnosno preko Bugojna i Kupresa.

Postoji i alternativni pravac preko istočne Hercegovine, odnosno Foče, Gacka i Trebinja, ali meteorološka situacija u cijeloj Hercegovini je vrlo neizvjesna, te se putovanje ne preporučuje ni ovim pravcima.

Više o poplavama u FBiH čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak