Otvorena dva nova granična prijelaza sa Hrvatskom

Radiosarajevo.ba
Otvorena dva nova granična prijelaza sa Hrvatskom


Juče su započeli s radom novoizgrađeni međunarodni cestovni granični prijelazi Zaton Doli i Klek između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Premještajem policijskih službenika stanice granične policije Metković i Policijske stanice Ston, carinskih službenika, novoizgrađeni međunarodni cestovni granični prijelazi Klek i Zaton Doli s današnjim su danom stavljeni u punu funkciju, doznaje se u Policijskoj upravi Dubrovačko-neretvanskoj.

Izgradnjom ta dva granična prijelaza povećani su radni kapaciteti, odnosno broj prometnih traka za automobile, autobuse i teretna vozila.

Stvoreni su bolji uvjeti za rad graničnih službi i obavljanje graničnih kontrola što će uvelike pridonijeti bržem obavljanju granične kontrole i omogućiti bržu protočnost putnika na tim graničnim prijelazima

Riječ je o nedavno uređenim graničnim prijelazima sa po pet ulaznih i izlaznih traka. Radovi na Bistrini, iz smjera Dubrovnika prem Splitu, stajali su 26,5 miliona kuna, a izvela ih je Hidroelektraniskogradnja, dok je Granični prijelaz Klek stajao 22,9 miliona kuna, a izgradila ga je komapnija Viadukt.

Investitor je Hrvatsko ministarstvo financija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak