Otvoren javni poziv za izgradnju nove dionice Koridora Vc

0
Radiosarajevo.ba
Otvoren javni poziv za izgradnju nove dionice Koridora Vc

Javno poduzeće Autoceste FBiH je objavilo Poziv za dostavu ponuda za izgradnju dionice Tunel Kvanj - Buna na Koridoru 5C.

Radi se o dionici južno od Mostara, koja je duga 5,2 kilometara a koja uključuje objekte: tunel Kvanj, vijadukt Rotimski potok i nadvožnjak Rujevica, a ostatak trase nadovezuje se na završenu dionicu Buna – Počitelj.

Glavni objekt na dionici je dvocijevni tunel Kvanj, dužine desne cijevi 2.645 metara i lijeve 2.720 metara.

Gradi se jedina dionica Koridora Vc koja prolazi kroz oba entiteta. Evo ko izvodi radove

Glavni projekt će pripremati izvođač radova budući da se projekt realizira po FIDIC Žutoj knjizi.

Inače, izgradnjom dionice Mostar jug – Buna, koja je podijeljena na dvije poddionice Mostar jug – tunel Kvanj i tunel Kvanj – Buna, povezat će se Mostar s europskom mrežom autocesta i činiti funkcionalnu neprekinutu autocestu od granice Bijača pa sve do ulaska u Mostar, što je od neprocjenjivoga značaja za bh. građane, kompanije i poduzetnike.

Rok za dostavljanje ponuda je 2. april. Projekt će se financirati iz sredstava osiguranih kod Europske investicijske banke (EIB) i bespovratnim grant sredstvima EU, piše portal Hercegovina.info

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak