Otrovali se salmonelom u narodnoj kuhinji

Radiosarajevo.ba
Otrovali se salmonelom u narodnoj kuhinji


U Narodnoj kuhinji "Stari Grad" u Sarajevu bakterijomsalmonela otrovalo se 14 građana koji se prehranjuju u ovoj kuhinji. Incident je prijavljen Sanitarnoj inspekciji Kantona Sarajevo, a prema riječima inspektorice Senade Hadžijusufović, iz kuhinje je izneseno 80 obroka, javlja Avaz.

Kako je kazala Biljana Jandrić, portparol Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, na Kliniku za infektivne bolesti javilo se više osoba sa simptomima trovanja.

„Epidemiološkom anamnezom utvrđeno je da su pacijenti konzumirali hranu na istom mjestu. Ukupno smo imali 14 pacijenata sa simptomima trovanja, od kojih su četiri ostavljena na hospitalizaciji. Od njih niko nije vitalno ugrožen. Jedan od pacijenata  otpušten je prije dva dana, dok su njih troje još u bolnici. Ustanovili smo da je u pitanju trovanje salmonelom“, rekla je Jandrić za Avaz.

Zilha Šeta, poznatija kao Tetka Zilha, direktorica ove Narodne kuhinje, potvrdila je incident, ali je iznijela i sumnje.

„Imam nalaz Sanitarne inspekcije u kojem piše da je kod nas sve sanitarno ispravno. Ne znam kako je moglo doći do ovoga. Šokirana sam! Neko namjerno hoće da nam napakosti“, tvrdi Šeta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak