Otac povrijeđenog dječaka skrivao arsenal oružja

Radiosarajevo.ba
Otac povrijeđenog dječaka skrivao arsenal oružja

Policija je pronašla veću količinu oružja u kući, vlasništvo B. Teletine, čiji je 13-godišnji sin jučer teško povrijeđen kada je aktivirao „zolju“. Podsjećamo, dječak D.T. je eksplozivnu napravu pronašao i aktivirao u potkrovlju kuće te zadobio tešku povredu desne šake. 
Nakon završetka istrage protiv B.T. bit će dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu zbog krivičnog djela nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija

Nakon uviđaja utvrđeno je da je u potkrovlju kuće izvršeno ispaljenje iz ručnog raketnog bacača „zolje“, a okružni tužilac je događaj okarekterisao kao krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija, saopćeno je danas iz CJB Doboj. 

Pretresom dviju kuća koje koristi B.Teletina pronađena je automatska puška kalibar 7,62 mm, automat M-56 kalibar 7,62 mm, pištolj ručne izrade, šest tromblonskih mina, šest ručnih bombi, sanduk sa municijom u kojem se nalazilo 1.260 metaka i veća količina municije raznih kalibara, objavila je novinska agencija Fena

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak