Otac Džejle Drapić otvorio dušu: '2018. sam sakupljao novac za sina, ostao je bez oka'

3
Radiosarajevo.ba
Otac Džejle Drapić otvorio dušu: '2018. sam sakupljao novac za sina, ostao je bez oka'

Muamer Drapić, otac preminule Džejle Drapić (16) iz Sarajeva, gostovao je kod Senada Hadžifejzovića u emisiji Centralni dnevnik. 

Muamer Drapić je kroz suze ispričao cijelu tragičnu priču o smrti njegove šesnaestogodišnje kćerke, a onda se prisjetio još jednog potresnog perioda kada se 2018. godine borio sa zdravstvenim sistemom u BiH. 

Tada je njegovom sinu Ameru bio potreban novac za liječenje oka. 

Epilog nereda u Mostaru: Veliki broj povrijeđenih u bolnici - za tučnjavu i nerede kriv - grafit!?

"Ja sam bio u još jednoj situaciji kad sam moramo prositi pare za svoje dijete. Oko je bilo u pitanju, morao sam hodati po Njemačkoj, ovdje su mi organizirali u Slogi humanitarni koncert.

To je bilo tad u javnosti, Amer Drapić, bez oka je ostao, 2018. godine je to bilo. Ovdje sam se obraćao i niko mi nije pomogao, pomogli su dobri ljudi uplatama na račune njegove, ali sam morao ići po Njemačkoj, po teferečima skupljao novac.

Bio sam u toj situaciji da prosim pare za dvije tri operacije", otkrio je Muamer Drapić. 

Cijelu izjavu pogledajte na videu od 33:50 minute.

Podsjetimo, Džejla Drapić (16) preminula je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu 11. oktobra 2024. godine nakon što je dovezena u teškom stanju, usljed komplikacija, a potvrda za medije došla je 15. oktobra 2024. godine kada je slučaj izašao u javnost.

Djevojčica Džejla Drapić je sa roditeljima potražila pomoć zbog jake zubobolje. Stanje se naglo pogoršalo, a usljed upalnog procesa razvila se sepsa.

Više o slučaju "Džejla Drapić" čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Najnovije

Podijeli članak