Osuđeno bivše rukovodstvo Apoteka Sarajevo: Nezakonito isplatili 400.000 KM

2
Radiosarajevo.ba
Osuđeno bivše rukovodstvo Apoteka Sarajevo: Nezakonito isplatili 400.000 KM

Nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivnje, Općinski sud u Sarajevu oglasio je krivim Saita Muradića i Admira Džinića zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Sait Muradić osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od osam mjeseci, s tim da se kazna neće izvršiti ukoliko u roku od dvije godine ne počini novo krivično djelo, dok je Admir Džinić osuđen na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci, a koja kazna se neće izvršiti ukoliko u roku od dvije godine ne počini novo krivično djelo.

Optuženi Sait Muradić tereti se da je 12. aprila 2018. godine u svojstvu generalnog direktora Javne ustanove "Apoteke Sarajevo" bez saglasnosti Upravnog odbora i bez provjere finansijske sposobnosti za povrat novca, nezakonito odobrio isplatu pozajmice od 400.000 KM Javnoj ustanovi "Reumal" Fojnica na period od jednog dana, koji iznos je služio za pribavljanje novih kreditnih sredstava od strane JU "Reumal" Fojnica, a koji je shodno zaključenom ugovoru vraćen JU "Apoteke Sarajevo" narednog dana.

Vlast predložila promjene u imenovanjima pri Ustavnom sudu, opozicija: 'Vi ste pravni laici'

Optuženi Admir Džinić tereti se da je u svojstvu izvršnog direktora za finansije i računovodstvo JU "Apoteke Sarajevo", pomogao optuženom Muradiću tako što je izvršio plaćanje novčane pozajmice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak