Oštrije kazne za napuštanje pasa

Radiosarajevo.ba
Oštrije kazne za napuštanje pasa

Zakon o zaštititi i dobrobiti životinja u našoj zemlji usvojen je s najboljom mjerom, ali je u praksi teško provodiv, smatraju u Socijaldemokratskoj partiji BiH.

U SDP-u smatraju da je jedino rješenje ovog problema konkretna izmjena i dopuna Zakona, njegova efikasnija provedba u lokalnim zajednicama, ali i znatno pooštravanje kazni za napuštanje pasa.

Prema saopćenju ove stranke SDP će izvršiti konsultacije sa udruženjima za zaštitu životinja, neformalnim skupinama žrtava napada kako bi razgovarali o nacrtu izmjena i dopuna Zakona kojim bi sistemski riješili ovaj problem.

"Veliki broj lutalica je prijetnja za građane BiH, pogotovo one najmlađe, koji bivaju žrtve sve češćih napada izgladnjelih pasa lutalica, a i da životinje postaju izložene napadima pojedinaca", stoji u saopštenju SDP-a.

Iz ove stranke poručuju da je jedan dječji život vrijedniji od svih pasa lutalica i da javnost treba uložiti napor za rješavanje ovog problema.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak