Osigurana sredstva za rješavanje stambenog pitanja

Radiosarajevo.ba
Osigurana sredstva za rješavanje stambenog pitanja

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo, Nedžad Ajnadžić je uručio Odluke o dodjeli sredstava radi udruživanja sredstava za kupovinu stambenih jedinica dobitnicima ratnih vojnih priznanja i odlikovanja i članovima njihovih porodica s područja Kantona Sarajevo za 2011. godinu u vrijednosti od 71.000 KM. 

Ove odluke su danas primili Munevera Katana i Ferdo Dejanović u iznosu od po 15.000 KM, Fahrudin Nikšić i Tašo Dacić po 10.000, Amir Džino 8.000, Zijad Hasečić 7.000  i Miralem Tinjak  6.000 KM. 

Ministar Ajnadžić je danas dodijelio i odluke o dodjeli sredstava radi udruživanja sredstava za kupovinu stambene jedinice borcima BiH s područja sarajevskog kantona u ukupnoj vrijednosti od 85.000 KM. 

Ove odluke danas su primili Semir Kukuljac i Ljubomir Jeleš u iznosu od po 7.000, Mustafa Lilić 6.000, dok su po 5.000 KM dobili Esad Baltić, Muhamed Hurić, Enes Bešić, Mensud Pitić, Behudin Bučan, Mahir Zubčević , Nedim Feto, Edis Slinić, Sakib Ahmetović, Amer Đerlek, Džafer Šaljić, Mahir Čelik i Edin Zubetljak. 

Kako je naglasio Ajnadžić radi se nepovratnim sredstvima, koja će omogućiti rješavanje stambenih pitanja 21 demobiliziranog borca i sedam dobitnika najviših ratnih priznanja "Zlatnog ljiljana", a sredstva su dodijeljena po osnovu dopunskih prava boraca. 

Još jednom je podsjetio da će zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo uskoro razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dopunskim pravima boraca BiH, kojim će biti omogućeno rješavanje pitanja stanovanja za djecu šehida i poginulih boraca. 

Također je najavio da će se raditi na uređenju pravilnika kada je u pitanju zapošljavanje djece boračke populacije, ali i pravilnika za osiguranje grobnog mjesta za veterane u Aleji veterana na groblju Vlakovo. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak