OŠ 'Sveti Sava' pokreće prekršajni postupak protiv bošnjačkih roditelja

Radiosarajevo.ba
OŠ 'Sveti Sava' pokreće prekršajni postupak protiv bošnjačkih roditelja

Osnovna škola "Sveti Sava" u Kotor Varoši podnijela je Osnovnom sudu Kotor Varoš zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv roditelja bošnjačke djece koja ne pohađaju školu jer im nije obezbijeđeno izučavanje nacionalne grupe predmeta, javlja Fena

U saopćenju za javnost roditelja bošnjačke djece navodi se da slanje tog zahtjeva u dane vikenda predstavlja još jedan vid pritiska kako bi roditelji kojima su već oduzeli sva prava poslali djecu na dalje školovanje, koje roditelji nazivaju "nastavkom genocida u obrazovnom procesu". 

"Analizirajući poslani zahtjev može se uočiti toliko kontradiktornosti da i srednje obrazovanom pravniku i sudiji neće biti nikakav problem uvidjeti i razobličiti ovu farsu koju radi škola na čelu s direktoricom Slađanom Šubarom", ističe se u saopćenju. 

Roditelji ocjenjuju da za njih i njihovu djecu nema veće kazne od toga što uče tuđi jezik i tuđu historiju, te podvlače da "ni po koju cijenu neće odustati od svojih zahtjeva koje za svoju djecu traže na najdostojanstveniji mogući način".

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak