Organizovan prijevoz teslićkih radnika

Radiosarajevo.ba
Organizovan prijevoz teslićkih radnika

U organizaciji Ministarstva vanjskih poslova (MVP) Bosne i Hercegovine, a posredstvom generalnog konzulata BiH u Istanbulu, nastavljene su aktivnosti na povratku 17 bh. državljana iz radničkog kampa u iračkom gradu Erbil u Bosnu i Hercegovinu, saopćeno je iz MVP-a.

Nakon cjelodnevne vožnje autobusom, radnici su doputovali u Istanbul, gdje ih je prihvatilo osoblje generalnog konzulata BiH.

"Zahvaljujući razumijevanju načelnika općine Teslić Save Kasapovića i naporima konzularnog osoblja Generalnog konzulata u Istanbulu, na čelu s vršiocem dužnosti generalnog konzula Nerminom Mešinovićem, osiguran je autobus kompanije Drina Trans iz Zvornika, koji će ovu grupu prevesti iz Istanbula u Bosnu i Hercegovinu", stoji u saopćenju.

Očekuje se da će bh. državljani doći svojim kućama u nedjelju u  poslijepodnevnim satima.

Generalni konzulat BiH u Istanbulu je osigurao hranu i piće, a svi bh. državljani su dobrog zdrastvenog stanja mada vidno umorni, saopćeno je iz MVPBiH.

Teslićki radnici prešli iz Iraka u Tursku

Bh. radnici na putu ka Istanbulu
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak