Organizatori tribine o šerijatu: Tuzla je i naš grad

Radiosarajevo.ba
Organizatori tribine o šerijatu: Tuzla je i naš grad

Povodom najave protesta građana Tuzle i inicijative Mi nismo vaši taoci, ovo je naša država, te poziva na bojkot Hotela Tuzla zbog održavanja tribine naziva Savršenstvo šerijata – pogubnost demokratije, organizatori tribine su se javnosti obratili saopštenjem.

Tribina o šerijatu uznemirila građane Tuzle

„Javnu tribinu ne organiziraju Nusret Imamović i Bilal Bosnić, niti Hotel Tuzla, već grupa građana Tuzle okupljenih oko Udruženja za promicanje pozitivnih vrijednosti „Riznice dobra“ Tuzla. Dakle, mi aktivisti udruženja smo u organizaciji ove tribine, te shodno vlastitim ubjeđenjima dali joj naziv i definisali temu, te pozvali gore dvojicu spomenutih predavača kao osobe za koje mi smatramo da mogu dati značajan doprinos uspješnoj afirmaciji i postizanju željenih ciljeva održavanja tribine. Na vašu veliku žalost mi organizatori smo većinom rođeni tuzlaci, iz uglednih starogradskih porodica, koje već stoljećima doprinose razvoju ovoga grada i čiji smo kontinuitet aktivnog prosperiteta i mi nastavili ponosno i pošteno graditi u ulogama uspješnih sadašnjih i budućih prosvjetnih i zdravstvenih radnika, pedagoga, profesorica, rudara, inžinjera, poduzetnika, vk i nk radnika, profesora, pravnika, ekonomista, zanatlija i trgovaca.“, kaže se u saopštenju koje potpisuje jedan od organizatora tribine, Senad Hukić.

Nusret Imamović: Imam, pčelar, ovčar
Bilal Bosnić, zvijezda vehabijske estrade

„Hotel „Tuzla“ je privatni hotel na usluzi svim građanima Tuzle, ali i građanima Bosne i Hercegovine, tako da ne vidim zašto bi usluge Hotela Tuzla bile uskraćene nama koji smo kroz razne događaje i dešavanja u našim životima od malena pa do današnjih dana koristili i koristimo usluge Hotela „Tuzla“. Menadžment Hotela „Tuzla“ je jedan visoko profesionalan poslovni tim i doista ne vidimo zašto bi nam uskratili gostoprimstvo nakon što smo se u našem planu aktivnosti koji smo dostavili i Hotelu „Tuzla“ i MUP-u TK, izjasnili da na tribini neće biti nikakvih obilježja, poziva niti govora kojim se poziva ili podstiče na oružani sukob ili upotrebu nasilja, na nacionalnu, rasnu, vjersku ili drugu mržnju.“, dodaje se.

„Upravo ste vi zlonamjerni mediji i zlonamjerni pojedinci ti koji širite govor mržnje prema nama muslimanima i pozivate na gaženje naših ljudskih prava. Želite nam uskratiti pravo da u tom istom „našem“ hotelu i u „našem“ gradu organizujemo javnu tribinu na kojoj želimo istaknuti savršenstvo islamske vjere i islamskog načina života, te ukazati na pogubnosti brojnih socijalnih anomalija,   nemorala i nepravdi koje su se raširile u demokratskim društvima, kako kod nas tako i u inozemstvu.“, kažu organizatori tribine i na kraju dodaju:

„Pozivamo sve medije, te naše sugrađane i sugrađanke da posjete tribinu, saslušaju predavače, ako žele uzmu i aktivno učešće u tribini, kako bi u konačnici što objektivnije izgradili vlastiti stav. Ne dozvolite da vaš stav formiraju zlonamjerni mediji, grupacije i pojedinci čiji je jedini cilj produženje katastrofalne agonije  bosansko-hercegovačkog društva iz koje samo oni pohlepno i sebično izvlače lične interese.“

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak