Optužnica protiv Zdravka Krsmanovića

Radiosarajevo.ba
Optužnica protiv Zdravka Krsmanovića

Okružno tužilaštvo u Trebinju podiglo je danas optužnicu protiv bivšeg načelnika opštine Foča Zdravka Krsmanovića, koja ga tereti za falsifikovanje službene isprave ili spisa, zloupotrebu službenog položaja i povredu prava prilikom zapošljavanja.

Optužnica je dostavljena Osnovnom sudu u Foči.

Krsmanović je osumnjičen da je, kao odgovorno lice, primio 19 radnika za čije zapošljavanje nisu bila predviđena budžetska sredstva, niti su njihova radna mjesta bila predviđena pravilnikom o sistematizaciji.

On je novac za plate i doprinose za ta lica tri mjeseca obezbjeđivao iz fondova namijenjenih za jednokratnu pomoć porodiljama, socijalno ugroženim licima i za proizvodno zapošljavanje.

U Okružnom tužilaštvu u Trebinju potvrđeno je da se protiv Krsmanovića vode istrage i za druge zloupotrebe službenog položaja za vrijeme mandata.

Krsmanović je krajem aprila u Okružnom tužilaštvu u Trebinje negirao da je zloupotrijebio službeni položaj i nezakonito zaposlio radnike u opštinskim strukturama.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak