Optuženi Muslić: Kriv sam, volio sam tu ženu

Radiosarajevo.ba
Optuženi Muslić: Kriv sam, volio sam tu ženu

Optuženi Enes Muslić, zv. Musla (1974) iz Sarajeva, inače suspendirani policijski službenik federalne policijske uprave, izjasnio se danas na Kantonalnom sudu u Mostaru da je kriv za ubistvo Amile Sabljić 7. aprila ove godine u Mostaru.
S obzirom na to da je optuženi priznao krivnju, rasprava o predmetu bit će zakazana najkasnije za 30 dana i to po skraćenom postupku gdje će se izvoditi samo dokazi vezani za vrstu i visinu sankcije

"Kriv sam, volio sam tu ženu", kazao je sa suzama u očima optuženi Muslić danas pred sucem za prethodno saslušanje Županijskoga suda Mostar Mladenom Jurišićem. 

Inače, optužnica Kantonalnog tužiteljstva Muslića tereti da je 7.  aprila ove godine 30 minuta iza ponoći, u Mostaru, ispred ulaza hotela "Ero" nakon prethodnog verbalnog sukoba  s Amilom Sabljić,  službenim pištoljem marke "Glock"  iz neposredne blizine ispalio u nju četiri metka, u predio stomaka i grudi,  čime je Amili nanio četiri prostrijelne rane, usljed kojih je ona podlegla, podsjeća novinska agencija Fena.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak