Oprez, vozači: Na jednom graničnom prijelazu u BiH stvorila se duga kolona

1
Radiosarajevo.ba
Oprez, vozači: Na jednom graničnom prijelazu u BiH stvorila se duga kolona

Zbog kiše koja je padala tokom noći ili ponegdje još pada saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu. Savjetuje se opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Na dionici Tuzla- Čelić (u mjestu Lopare) zbog deminerskih radova od 8:00 do 16:00 sati saobraćaj se obustavlja u trajanju do 30 minuta (propuštanje vozila 15 minuta). Minerski radovi aktuelni su od 8:00 do 16:00 sati i na ulazu u Bosansku Krupu iz pravca Bihaća, a obustave su 15-minutne.

Zbog sanacionih radova na dionici magistralnog puta M-17 u Begovom Hanu (Nemila-Žepče), izmijenjen je režim saobraćaja. Zbog izrazito frekventne dionice, na mjestu radova formiraju se duže kolone vozila u oba smjera, pa vozače molimo za strpljenje i razumijevanje.

Detalji novog femicida u Sarajevu: 'Žena brutalno ubijena, motiv ubistva nije pljačka'

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi: Semizovac-Olovo, Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina i Bijeljina-Rača.

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila iznad 30 tona saobraćaj obustavljen.

Upozorenje za vozače: Saobraćaj na dionici Sarajevo-Pale potpuno obustavljen

Od danas (20.8.2024. godine), pa do okončanja radova izvodit će se radovi na sanaciji kolovoza na platou naplatnog mjesta Lepenica, na autoputu A-1. Dinamikom radova predviđena je totalna obustava saobraćaja na NM Lepenica i to u četvrtak 22.8.2024. godine od 08:00 sati do petka 23.8.2024. godine do 08:00 sati, kao i u ponedjeljak 26.8.2024. godine od 08:00 sati do utorka 27.8.2024. godine do 08:00 sati. U međuvremenu će se saobraćati usporeno, uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Pojačan je promet vozila i duga je kolona na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zabranjen je saobraćaj za vozila iznad 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila iznad 5 t preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak. Do kraja augusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prijelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić), saopćeno je iz BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak