Opoziciji zabranjeno čistiti snijeg

Radiosarajevo.ba
Opoziciji zabranjeno čistiti snijeg

Poslanici i odbornici PDP-a iz Banjaluke zaprepašteni su odlukom Nataše Radulović, direktorice JU Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje da se ne dozvoli čišćenje snijega zainteresovanim građanima i njihovim izabranim predstavnicima ispred banjalučkih javnih ustanova (vrtića).
 
„Šokirani smo da smo kao izabrani odbornici PDP-a od strane građana Banjaluke po nalogu direktorice spriječeni da jutros rano očistimo javne površine između i okolo dva vrtića Petar Pan i Neven u ulici Srđe Zlopogleđe 42 koje smo već očistili prije sedam dana nakon prvog velikog snijega.“, izjavio je odbornik u Skupštini grada Banja Luka Pero Maksimović.
 
„Nevjerovatan je i za svaku osudu stav prve žene banjalučkih vrtića da njima ne treba pomoć građana, raznih organizacija pa i političkih partija u stvaranju uslova za nesmetan rad prilikom vremenskih nepogoda, ili se radi o političkoj diskriminaciji.“, dodao je Maksimović.
 
Napominjemo da smo kao grupa građana i roditelja, iako okupljeni u jednu političku opciju koja ima značajnu podršku građana u Banjaluci, željeli na ovaj način doprinijeti društvenoj odgovornosti u borbi protiv elementarnih nepogoda i nastavimo započetu akciju čišćenja snijega.
 
„Ovim putem pozivamo predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji je ujedno i predsjednik SNSD-a, čiji su apeli svakodnevno išli prema javnosti Republike Srpske da se pomogne u čišćenju snježnih padavina, da reaguje i zaustavi ovakvo nedolično ponašanje jedne rukovodeće osobe koja je imenovana na prijedlog njegove političke opcije jer je u potpunoj suprotnosti sa sveopštim društvenim aktivnostima koje se sprovode u Republici Srpskoj prethodnih dana.“, izjavio je Branislav Borenović, poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.
 
Napominjemo još jednom da smo, reagujući na apele svih relevantnih subjekata Republike Srpske pa i predsjednika Republike Srpske, dali svoj doprinos zajedno sa građanima u čišćenju snijega na javnim površinama i ulicama ispred i oko vrtića „Neven“ i „Petar Pan“, ne ometajući normalan rad predškolskih ustanova niti ulazeći u sam objekat vrtića, što nam je jutros onemogućeno od strane direktorice banjalučkih vrtića, prenosi Frontal.ba.
 
Na kraju, postavlja se ključno pitanje da li je posrijedi klasičan primjer političke ali i građanske diskriminacije i pokušaj uvođenja strahovlade suprotno zdravom razumu i potrebama cijelog društva.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak