Opljačkana prodavnica u Novom Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Opljačkana prodavnica u Novom Sarajevu


Dvije nepoznate osobe jučer su izvršile razbojništvo u prodavnici DP "Marketi", u ulici Topal Osman paše 16, općina Novo Sarajevo, prijeteći pištoljem uposlenici. Tom prilikom su otuđili određenu sumu novca.

O ovome je obaviješten kantonalni tužitelj u Sarajevu, a uviđaj su obavili pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Službenici policije rade na rasvjetljavanju ovog događaja, te identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Uhapšen zbog nanošenja teških tjelesnih povreda

Policajci Prve policijske uprave, PS Centar, u petak su lišili slobode  Z. E. (1982.) iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je 4. decembra u ulici Radićeva do broja 15, općina Centar Sarajevo, počinio krivično djelo teška tjelesna povreda na štetu M.M. iz Sarajeva.

O ovome je obaviješten kantonalni tužitelj u Sarajevu, a Z.E. je predat u dalju nadležnost dežurnom kantonalnom tužitelju u Sarajevu.

Uhapšen zbog posjedovanja droge

Službenici policije Prve Policijske uprave, PS Centar, jučer su lišili slobode lice K.I. (1993.) iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

O tome je obaviješten kantonalni tužitelj u Sarajevu, a K.I. je predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Izazivanje opće opasnosti

Na osnovu potrage Općinskog suda Sarajevo od 23. oktobra službenici policije Prve policijske uprave, PS Centar, u petak su lišili slobode M. A. (1990.) iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opće opasnosti.

O tome je obaviješten dežurni sudija Općinskog suda Sarajevo, a M.A. je predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Uhapšeni na osnovu potrage

Službenici policije Jedinice za saobraćaj MUP-a Kantona Sarajevo jučer su uhapsili O. A. (1980.) iz Hadžića, na osnovu potrage Općinskog suda Sanski Most od 8. novembra zbog postojanja osnova sumnje da je počinio tešku krađu.

O ovome je obaviješten kantonalni tužitelj u Sarajevu, a imenovani je predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Službenici policije Treće policijske uprave jučer su lišili slobode S.T., rođen 1980. godine iz Sarajeva, na osnovu depeše potrage PS Breza od 6. decembra.

O tome je obaviješten dežurni kantonalni tužitelj u Sarajevu, a S.T. je predat je u dalju nadležnost službenicima PS Breza.

Saobraćaj: 646 prekršajna naloga

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, u toku proteklog dana uručili su 646 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili 64 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno 19 vozača zbog upravljanja vozilom pod djejstvom alkohola, 10 osoba bez položenog vozačkog ispila, tri osobe prije sticanja prava na upravljanje vozilom, četiri vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i četiri neregistrovana vozila, saopćeno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću MUP-a Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak