Općini Tuzla dodijeljena prestižna turistička nagrada

Radiosarajevo.ba
Općini Tuzla dodijeljena prestižna turistička nagrada

Prestižna međunarodna turistička nagrada Zlatni Interstas ove godine pripala je Općini Tuzla. Nagradu je dodijelio Izvršni Direktorij manifestacije Interstas - Međunarodne smotre turizma, u saradnji s Evropskom federacijom turističkih novinara (F.E.S.T.) sa sjedištem u Rimu.

Načelniku Općine Tuzla Jasminu Imamoviću dodijeljena je i Povelja Evropske federacije turističkih novinara, javlja Fena.

U obrazloženju nominacije navodi se da je grad Tuzla nominiran za Međunarodnu turističku nagradu Zlatni Interstas 2013. 'za izuzetan doprinos razvoju turizma grada Tuzle, time i značajan doprinos razvoja turizma BiH u cijelosti'.

U obrazloženju se također dodaje da se prijedlog nominacije Povjerenstva turističkih novinara temelji na vrlo zapaženom ulaganju u razvoj turizma grada Tuzle, posebno projekta Slana jezera.

„Nominirajući grad Tuzlu, i predlažući vas za turističku nagradu, zaključna je ocjena da vašim osobnim zalaganjem u turističkim razvojnim projektima grada Tuzle aktivno podupirete ne samo razvoj vašeg grada, već aktivno pridonosite i ukupnosti kvalitete turističke ponude BiH u međunarodnoj turističkoj razmjeni“ navodi se u obrazloženju nagrade Povelja F.E.S.T., koju je Evropska federacija turističkih novinara dodjelila načelniku Imamoviću.

Međunarodnu turističku nagradu Zlatni Interstas, svojevrsni turistički Oskar, već dugi niz godina dodjeljuje Evropska federacija turističkih novinara i INTERSTAS, a od ove godine i Svjetska federacija turističkih novinara.

Nagrada se dodjeljuje pojedincima, turističkim organizacijama, gradovima, regijama i nacionalnim turističkim organizacijama.

Ove godine, pokrovitelj manifestacije je predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović.

Svečano uručenje nagrada će biti upriličeno večeras u Solinu (Hrvatska).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak