Općina centar donira lijekove penzionerima

Radiosarajevo.ba
Općina centar donira lijekove penzionerima

U okviru pomoći socijalno ugroženim pripadnicima najstarije populacije, Općina Centar Sarajevo u svom ovogodišnjem budžetu izdvojila je 39.500 KM za Udruženje penzionera Centar, a koje bi trebale biti utrošene za nabavku lijekova koji nisu na esencijalnoj listi. 

Ovakvu praksu Općina Centar ima već više godina, a u prošloj godini takvu vrstu pomoći, u iznosu od 34.500 KM, koristilo je 1.076 penzionera, stoji u saopćenju  Općine Centar Sarajevo.

Prva raspodjela sredstava izvršena je u aprilu za 113 penzionera koji su dobili od 10 do 50 KM, a ostatak će biti isplaćivan do kraja 2011. godine.

Pravo na subvenciju za nabavku lijekova ostvaruju članovi Udruženja čija penzija ne prelazi iznos od 500 KM, uz obavezu da prilože račune iz apoteke o kupovini lijekova i ček od zadnje penzije.

U realizaciji ovog projekta uz podršku Općine Centar, Predsjedništvo Udruženja penzionera Centar će u saradnji s povjerenicima mjesnih organizacija blagovremeno informirati svoje članove o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na ovu vrstu novčane pomoći.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak