Opća bolnica stavila svoje kapacitete na raspolaganje pacijentima sa poplavljenih područja

1
Radiosarajevo.ba
Opća bolnica stavila svoje kapacitete na raspolaganje pacijentima sa poplavljenih područja

Sarajevska Opća bolnica stavila svoje kapacitete na raspolaganje pacijentima sa poplavljenih područja, nakon što je Federaciju Bosne i Hercegovine zadesila prirodna nesreća u petak, 4. oktobra 2024. godine. 

Prema posljednjim informacijama smrtno je stradalo 17 lica, a za brojnim nestalim se traga. Na terenima u poplavljenim područjima su brojne službe spašavanja. 

Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo primat će sve pacijente s područja pogođenih obilnim padavinama. Pacijenti kojima je zdravstvena pomoć potrebna bit će zbrinuti u ovoj zdravstvenoj ustanovi bez uputnice, a medicinsko i drugo osoblje je na raspolaganju u punom kapacitetu, koliko to bude potrebno", kazao je prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, direktor ove bolnice.

Amra Jahić podijelila detalje dramatičnog spašavanja: 'Uzela sam dijete i plivala do munare'

U ime menadžmenta i uposlenika profesor Gavrankapetanović je izrazio duboko suosjećaje s građanima koje je zadesila ova velika katastofa, a porodicama nastradalih je uputio iskrenu sućut."

Sve informacije o poplavama možete pratiti uživo na portalu Radiosarajevo.ba iz minuta u minut OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak