OHR: Nije na nama da komentiramo slučaj 'Konjuha'

Radiosarajevo.ba
OHR: Nije na nama da komentiramo slučaj 'Konjuha'

Svako ima pravo da protestira u skladu sa zakonom. Prava adresa za rješavanje problema radnika je Vlada Federacije BiH, prema tome nije na OHR-u da komentira ovaj slučaj.

Ovim je riječima Mario Brkić, glasnogovornik Ureda visokog predstavnika (OHR) u Bosni i Hercegovini, odgovorio na upit portalaRadiosarajevo.ba o tome da OHR prokomentira najavljeni dolazak radnika živiničkog Konjuha u Sarajevo.

Radnici 'Konjuha' krenuli pješice ka Sarajevu

Podsjećanja radi, oko 300 (obespravljenih) radnika ovog preduzeća, jutros je iz Živinica krenulo pješice prema Sarajevu. Ovo je treći put da na ovaj način traže svoja prava.

Epilog je ovo nepoštivanja dogovora s Federalnom vladom i Zavoda za zapošljavanje s predstavnicima firme. Radnici Konjuha podvlače i dalje da im nije potrebna humanitarna pomoć, već pomoć da krenu s proizvodnjom.

Iako smo još jutros, upit poslali i na adresu Federalne vlade, preciznije, za glasnogovornika premijera (Nermina Nikšića) - Admira Mujanovića, odgovor od ove instance još nismo dobili.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak