OHR: Ne dizati tenzije u Srebrenici

Radiosarajevo.ba
OHR: Ne dizati tenzije u Srebrenici

Visoki predstavnik Valentin Inzko smatra da porodice žrtava, bez obzira na njihovu nacionalnost, trebaju imati pravo da odaju počast svojim najmilijim, kazao je agenciji Fena glasnogovornik OHR-a Eldar Subašić, komentirajući saslušanje preživjelih žrtava genocida u Srebrenici koja su proteklih dana vršena po nalogu Okružnog tužilaštva u Bijeljini.

Subašić napominje da je tokom posjete Bratuncu u martu, kao i drugim prilikama, visoki predstavnik tražio da se omogući pristup i održavanje komemoracija na mjestima stradanja, uključujući i Kravicu: „To bi doprinijelo jačanju međusobne saradnje i izgradnji povjerenja unutar zajednice. Sada je potrebno da niko ne poduzima radnje koje bi podizale tenzije.“

U policijskoj stanici Srebrenica proteklih dana trajala su saslušanja pojedinih Srebreničana u vezi s događajima od 13. jula kada su članovi porodica žrtava genocida i majke Srebrenice obilazile lokacije na kojima su ubijenih njihovi najmiliji, među kojima su lokacije u Potočarima u Kravici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak