Ognjen Tadić prijeti aktivistima koalicije Prvi mart

Radiosarajevo.ba
Ognjen Tadić prijeti aktivistima koalicije Prvi mart


Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić javno je prijetio aktivistima građanske koalicije Prvi mart putem svog Facebook profila.

Više o građanskoj koaliciji Prvi mart čitajte ovdje.

Nakon objavljenog saopštenja koalicije, u kojem stoji da je "Tadića strah za platu od sedam hiljada maraka, ne za budućnost RS-a", na Facebooku Tadić je ostavio komentar.

"Ovim što radite razvaljujete Dejtonsku BiH. Na vama je odgovornost. Niko drugi neće biti odgovoran za unaprijed poznate posljedice", napisao je Tadić.

 

U saopštenju građanske koalicije Prvi mart stoji da su prijetnje putem službene web stranice aktivistima uputili i Tadićevi istomišljenici.

Građanska koalicija Prvi mart ranije danas je najoštrije osudila jučerašnji poziv Ognjena Tadića, potpredsjednika SDS-a institucijama i organima entiteta RS koji ima za cilj nova masovna kršenja ljudskih prava nesrpskih povratnika u taj entitet.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak